Eduskuntavaalit

 On Isänmaallista,
sanoo Kyllikki Malkki Uudeltamaalta

-tukea koteja, isiä, äitejä ja lapsia
-mahdollistaa yrittäjien yrittäminen
-hillitä valtion velanottoa
-suosia kotimaisia energianlähteitä
-antaa kotimaisen viljan kasvaa ruokapöytiimme
-kunnioittaa elämää hedelmöityksestä luonnolliseen kuolemaan
-nostaa kristillisten arvojen voima esiin
-arvostaa esi-isiemme työtä

-pitää kiinni itsenäisyydestämme häpeämättä
-harjoittaa vapaasti uskoa
-sallia lasten oppia kristillisen perinteen merkitys ja kestävyys
-edistää työrauhaa kouluissa
-pitää heikoimmasta huolta ja armahtaa vaivaista
-kunnioittaa toinen toistamme
-rakastaa Isänmaata


-sanoa 
Nouse Suomi

 


EDUSKUNTAVAALIOHJELMA 2015

KRISTILLISDEMOKRAATTIEN EDUSKUNTAVAALIKAUDEN PAINOPISTEALUEET

1.1. Parempaa perhepolitiikkaa

Tahdomme luoda perheystävällisen yhteiskunnan. Lähiyhteisöjen vahvistaminen edellyttää yhteistä tahtoa ja toisista välittämisen kulttuuria sekä aktiivista kansalaisyhteiskuntaa. Tahdomme suunnata palveluita perheiden tarpeisiin ja tukeen erityisesti kasvatustyössä. Perheillä tulee olla valinnanvapaus päättää, miten lastenhoidon tuet jaetaan vanhempien kesken.
Vakaumuksena välittäminen


1.2. Yrittämisellä Suomi nousuun
 

Pienet ja mikroyritykset tarvitsevat uusia keinoja kasvun vauhdittamiseksi. Yritystoiminnan syntymistä ja kehittymistä vauhditamme suuntaamalla innovaatio- ja rahoitustukea pk-yrityksiin. Työmarkkinoille on saatava nykyistä enemmän joustavuutta etenkin pienten yritysten työllistämismahdollisuuksien parantamiseksi.

1.3. Julkinen talous remonttiin

Valtion ja kuntien ylivelkaantuminen on lopetettava. Julkista taloutta tulee tehostaa ja verotuloja tuovaa yritystoimintaa edistää. Esitämme ratkaisuja, jotka parantavat julkisen talouden kestävyyttä ja ihmisten hyvinvointia.

1.4. Lähipalvelut on luotava uudelleen 

Keskeiset arjen peruspalvelut on toteutettava edelleen lähipalveluina. Sosiaali- ja terveydenhuollossa painopistettä on siirrettävä ennaltaehkäisevään, kuntouttavaan ja oikea-aikaiseen hoitoon. Palveluiden on oltava helposti saavutettavissa ja niiden piiriin on päästävä nykyistä nopeammin. Perhehoitoa, kotihoitoa ja omaishoitoa on kehitettävä vastaamaan hoivapalvelujen kasvavaan tarpeeseen.

1.5. Lisää inhimillisyyttä vanhuuteen

Inhimilliseen vanhuuteen kuuluu riittävä toimeentulo ja ikääntymisen vaiheeseen oikein mitoitettu apu. Tarvitaan lakisääteisiä määräyksiä riittävästä henkilöstömitoituksesta ikääntyneiden hoidossa ja toimintakykyyn nähden riittävistä tukipalveluista ja hoivan tasosta. Jokaisella tulee olla oikeus turvalliseen vanhuuteen ja riittävän ostovoimaiseen eläkkeeseen.

1.6. Turvallisempaan Suomeen


Suomen puolustuskyvyn turvaamiseksi on puolustusmäärärahoja korotettava. On taattava puolustusvoimien kyky uudistaa toimintakykyä ja hoitaa lakisääteiset tehtävät. Suomen ulkoinen ja sisäinen turvallisuus kytkeytyvät toisiinsa. Suomessa tulee jatkaa kokonaisturvallisuuden kehittämistä yhteistoimin viranomaisten, yritysten, järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan kanssa. Sotilaallisesti liittoutumattomana maana Suomi tekee laajaa yhteistyötä rauhan turvaamiseksi Pohjoismaiden, YK:n, Naton ja EU:n kanssa.

1.7. EU:n liittovaltiokehitykselle “ei”, sisämarkkinoille “kyllä”

Haluamme kehittää Euroopan unionia jäsenvaltioiden yhteistyönä, joka edistää avointen sisämarkkinoiden kautta työllisyyttä ja hyvinvointia. Vastustamme EU:n kehittymistä yhä enemmän liittovaltioksi. Olennaiset muutokset EU:n perussopimuksiin tulee ennen niiden hyväksymistä alistaa kansanäänestykselle. Haluamme säilyttää jäsenvaltioiden päätäntävallan omista asioistaan, kuten budjetista ja verotuksesta. Yhteisiä kasvu- ja vakaussopimuksen sääntöjä on noudatettava. Emme hyväksy yhteisvastuun kasvattamista toisten jäsenmaiden veloista.

1.8. Kristilliset arvot perustana

Tarvitsemme välittämistä ja vastuun kantamista lähimmäisestä. Hyvinvoinnin lisäämiseksi tarvitsemme lisää yhteisöllisyyttä. Päävastuu elämänhallinnasta on ihmisillä itsellään. Kristilliset arvot edistävät oikeudenmukaisuutta, välittämistä ja huolenpitoa luonnosta. Oikeus turvalliseen elämään, ihmisoikeudet ja aktiivinen kansalaisyhteiskunta perustuvat kristilliseen käsitykseen ihmisestä ja hänen vastuustaan yhteisön osana.


*****************************************************************
Aidosti ja rohkeasti Isänmaan puolesta
- On aika ennalleenasettaa KOTI, USKONTO JA ISÄNMAA Mieti vähän, millainen yhteiskunta Suomi olisi, jos täältä puuttuisi kristillinen uskonnonopetus ja kristillinen kulttuuri. Tuskin osaisit edes lukea.-
-Suomi menestyy, kun välitämme toisistamme. varjelemme luontoamme, kehitämme tietotaitojamme pitäen kaiken perustana Jumalan sanaa, Raamattua