maanantai 13. kesäkuuta 2011

Hoi vanhemmat

Kyllä mua ottaa päähän nämä tämän ajan kasvattamattomat lapset, nuoret ja vähän vanhemmatkin. Huolettomasti poltetaan turvalaitekaapit radalla tai avataan vesihanat "sprinklerit" vesivirtojen valuttamiseksi hotellin useampaan kerrokseen. Hävetkää käyttäytymistänne. Vanhingot ovat satoja tuhansia tai jopa miljoonia, kun niitä kasataan useampi yhteen. Työmatkat vaikeutuu. Työpaikat kärsii. Missä on toisen omaisuuden kunnioitus. Missä ylipäätään kunnioitus mitään tai ketään kohtaan. Tipotiessään, sanon minä. Nehän alettiin riisua jo aikoja sitten radikaalilla - 60 ja -70 luvuilla. Auktoriteetit nurin. Vanhempien kunnioitus nurin. Opettajien auktoriteetti ja kunnioitus nurin. Kaikki vaan nurin. Ollaan vaan kavereita ja kaveriakaan ei tarvitse kunnioittaa. Sato on sitten leikattavana kaikenlaisten huligaanien jäljiltä.
Oliskohan aika vihdoin ja viimein korjata kurssia. Vanhemmat hoi. Kasvatustehtävä on vaikea tehtävä, mutta ei mahdoton.
Isäni opetti aikoinaan. Vältä velkaa, Kunnioita lähimmäisiäsi, erityisesti vanhempia ihmisiä. Varjele toisen omaisuutta kuin omaasi. Rehellisyys maan perii. Ole ahkera ja luotettava. Iäti kestävät arvot löytyvät Raamatusta ja sen kymmenestä käskystä.
Opeta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei siitä vanhanakaan poikkea.

1 kommentti:

Meidän näköistä elämää kirjoitti...

Yksinkertaisesti: Kiitos, että tuot asian esiin!! Tästä ei voi puhua liikaa. Vuosia sitten kuulin kommentin "vanhempia ei saa syyllistää" ja sen taakse on jääty monessa korjausta vaativassa asiassa. Mutta kysehän ei ole syyllistämisestä, vaan nimenomaan tuosta kurssin korjauksesta. Vastuunottamisesta.

Siunaten
Tarja W.