torstai 6. joulukuuta 2012

Jumala Suomea siunatkoon 95 vuotispäivänä

1. Siunaa ja varjele meitä, Korkein, kädelläs. Kaitse ain kansamme teitä, vyöttäen voimalla meitä, heikkoja edessäs. Sulta on kaikki suuruus, henki sun hengestäs.
- Kyyneleet tulvahtivat silmiini Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelusta kuunnellessani. Helsingin tuomiokirkossa kajahti raikkaat poikakuoron äänet. Syvä rukous lähti kiirimään Taivaan korkeuksiin oman maani ja kansani puoesta. Siunaa ja varjele Kaikkivaltias Jumala. Ole linnamme ja kilpemme, turvamme hädän hetkellä.

2. Herramme, kirkasta meille kasvos laupiaat, niin että armosi alla,toivoa rohkaisemalla kukkivat roudan maat. Vaivoissa näytä meille kasvosi laupiaat.

- Näytä meille sun kirkkautes ja pyhyytes, niin että kukkisi sydänten routainen maa. Näytä sinun laupeutesi ja armosi aina uudelleen ja uudelleen. Sillä sinulle Suomi kuuluu. Sinä olet meitä aina auttanut ja antanut toivon toivottomuuden keskelle

3. Tutkien sydämemme silmäs meihin luo. Ettemme harhaan kääntyis, ettei kansamme nääntyis, silmäsi meihin luo. Alati synnyinmaalle siipies suoja suo.

- Avaa sydämemme silmät näkemään sinun suuruutesi. Sinä olet kansojen Kuningas, vaikka emme sitä aina edes ymmärrä. Kenen tykö Herra me menisimme, sillä sinulla on iankaikkisen elämän sanat

Jumalanpalveluksen musiikki koostui kokonaisuudessaan mahtavista Isänmaallisista,rukousta ja kiitosta huokuvista virsistä. Avaja porttis ovesi, käy Herraas vastaan nöyrästi... Kunpa nuo sanat sulautuisivat syvälle sydämiin, ketä tulee kunnioittaa ja kenelle antaa koko elämänsä.
Oi, kuningasten Kuningas, sä maan ja taivaan valtias...

Sinulle kiitos Isä maan ja taivaan, on nimes suuri, Pyhä kallis aivan...
Mahtavat virret jäävät kaikumaan ja syvä kiitollisuus täyttää sydämen Isänmaasta, jota isämme ja isoisämme ovat sankarillisesti puolustaneet omalla verellään vihollisen voimia vastaan. Suurimman kiitoksen ja kunnian saa Jumala Kaikkivaltias, jonka kädessä on kaikki valta, voima, suuruus.  





 

Ei kommentteja: