torstai 30. toukokuuta 2013

Onko sotkujensa siivoaminen työrangaistusta

Äimistelin juttua tämän päivän Keski-Uusimaassa (30.5) ja nuorison käytöstä.  Järvenpääläisen koulun "ysiluokkalaiset" oppilaat sotkivat koulunsa käytävät raaoilla kananmunilla, vehnäjauhoilla ja vedellä "ysipäivänsä" päivässä. Entistä hölmistyneemmäksi tulin, kun jutussa luki, että oppilaita ei voi laittaa siivoamaan jälkiään...huh, huh jo on aikoihin eletty. Mikä ihmeen laki sen kieltää ja jos kieltää, niin on aikuisilla aika katsoa peiliin ja lain säätäjät nurkkaan häpeämään. Tai voisi kutsua lainsäätäjät paikalle ja rätti heille kouraan. Lain toteutumaahan se vain on, joten sopiinee tutustua siihen konkreettisesti. 
Eihän tässä elämässä kohta mikään toimi, kun nuoria ei opeteta vastuuseen teoistaan. Koulun siistijöiltä meni päivä näiden sotkujen putsaamiseen.
Vaikka jutussa kerrottiin koulun päätösjuhlaruokailun ja gaalan jälkeisen juhlatarjoilun perumisesta yhdeksäsluokkalaisilta. Se on liian iisi rangaistus siihen verrattuna, että luuttuat lattiat ja jynssäät omin käsin sotkusi pois.

Ei kommentteja: