torstai 2. tammikuuta 2014

Oikeudenmukaisuuden puolesta

Järvenpään kaupungin talous on ahtaalla. Ahdistuksen lievittämiseksi on tartuttu mitä kummallisimpiin keinoihin säästöjen löytämiseksi vuodelle 2014. Lasten ja nuorten lautakunta teki 18.12.13 kokouksessaan päätöksen, jättää ohjeistuksessaan järjestöille myönnettävien avustusten ulkopuolelle seurakunnat. Tämä koski erityisesti Järvenpään Helluntai- ja Vapaaseurakuntaa.
Perustelut kuuluivat:
Tasapainottamisohjelman toteuttamiseksi paikallisille nuorisoyhdistyksille ja toimintaryhmille myönnettävien kohdeavustuksien jakoperusteita tarkistetaan vuoden 2014 alusta alkaen siten, että kohdeavustuksia myönnetään vain järvenpääläisille rekisteröidyille yhdistyksille ja kaupungissa toimiville, järjestäytynyttä nuorisotoimintaa järjestäville ryhmille.
Järvenpääläiset seurakunnat saivat vuoden 2013 avustusten jakopäätöksessä 25 % laskennallisesta avustuksen enimmäismäärästä opetus- ja kasvatuslautakunnan päätöksen mukaisesti.
Järvenpään Helluntai- ja Vapaaseurakunnat tekevät aktiivista varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä kaupungissa. Molempien järjestämään ja toteuttamaan toimintaan osallistuu merkittävä määrä järvenpääläisiä lapsia ja nuoria.
Seurakuntien taloudellinen asema verrattuna paikallisiin nuorisoyhdistyksiin on kuitenkin vakaampi. Näin kaupungin avustuksen merkitys on vähäisempi toiminnan kannalta. Tarkistetuissa ohjeissa esitetään, että paikalliset seurakunnat eivät kuulu avustettavien piiriin.

Oikeudenmukaisuus tajuni hälytti. Noin ei kertakaikkiaan saa toimia. Sen seurauksena tein Markku Tenhusen kanssa oikaisuvaatimuksen lautakunnan päätöksestä seuraavin perusteluin.

Päätöstä on mm. perusteltu sillä, että koska evankelisluterilainenkaan kirkko ei saa avustusta, eivät muutkaan seurakunnat voi saada avustusta. Tekstinlaatija on kuitenkin unohtanut, että Vapaaseurakunta ja Helluntaiseurakunta eivät ole julkisoikeudellisessa asemassa. Heillä ei ole samanlaista veronkanto-oikeutta, kuten evankelisluterilaisella kirkolla. Kyseinen kannanotto asettaa edellä mainitut tahot eriarvoiseen asemaan ja sotii yhdenvertaisuuslakia vastaan.
Toinen merkittävä argumentti tekstissä on se, että mainittujen seurakuntien taloustilanne on vakaampi kuin urheilujärjestöillä tai poliittisilla järjestöillä. Sehän kertoo siitä, että seurakunnat osaavat hoitaa talouttaan, ja myös kohdentaa niille osoitettuja tukivaroja oikein. Jos vedotaan siihen, että seurakunnat keräävät kolehteja, niin näin tekee myös evankelisluterilainen kirkko ja vastaavasti myös järjestöt keräävät jäsenmaksuja, pitävät myyjäisiä ja arpajaisia sekä ottavat vastaan lahjoituksia jne. Perusteluosan teksti ei ole kestävällä perustalla ja on yhdenvertaisuuslain vastainen.
- Lasten ja nuorten lautakunnan päätös vaatii oikaisun.
Asia sinänsä näyttää pieneltä. Mutta salliessamme pieniä epäoikeudenmukaisuuksia niistä usein alkaa kehittyä isompiakin vyöryjä, joille myöhemmässä vaiheessa on melko mahdotonta tehdä mitään. - Jos annat pahalle pikkusormen, se vie pian sinulta koko käden.

1 kommentti:

Christopher Miles kirjoitti...

Tarjoamme nopeasti ja helposti laina kaikille ilman stressiä. Mustalistat ovat myös tervetulleita


Hei rakkaat lainansaajat, oletko liikemies tai nainen, oletko
kyllästynyt etsimään lainoja tai oletko jokin taloudellinen sotku, oletko ollut
kieltäytyi jatkuvasti pankkien ja muiden taloudellisten
laitokset, Tarjoamme lainaa yksityisille ja yrityksille
pienet korot 2%. Jos olet kiinnostunut tekemästä a
laina, ota yhteyttä meihin tänään, me lupaamme tarjota sinulle parasta
palvelut koskaan. Antakaa meille vain kokeileminen, koska kokeilu vakuuttaa sinut.
Mitkä ovat sinun taloudelliset tarpeesi?
Tarvitsetko yritysluottoa?
Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa?
Haluatko ostaa auton tai talon?
Haluatko jälleenrahoittaa? Tarvitsetko kiinnitysluottoa?
Tarvitsetko valtavan pääoman aloittaaksesi yrityksesi ehdotuksen tai laajentamisen?
Sinun täytyy maksaa lääketieteellisiä laskuja,
Oletko menettänyt toivon ja luulet, että ei ole ulospääsyä, ja sinun
Taloudelliset rasitteet ovat edelleen olemassa? Ota yhteyttä voimassa oleviin sähköposteihimme:
(Anthonysa.agentloan@gmail.com)
Voit myös soittaa meihin tai lähettää viestin mitäpä: +12048197859
Kiitos ja odotan nopeaa vastaustasi
Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: (anthonysa.agentloan@gmail.com) hakemuslomakkeeseen.