keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Portugali pyytää EU:lta rahoitusapua

Nyt se sitten tapahtui, jota on ounasteltu jo jonkin aikaa. Portugal on sotkenut taloutensa.

—Portugalin tarvitseman avun suuruudeksi arvioidaan kuudestakymmenestä kahdeksaankymmeneen miljardia euroa, kun esimerkiksi Kreikan saama lainapaketti oli 110 miljardia. EU:n väliaikaisen vakausrahaston suuruus on 440 miljardia, joten Portugalin pelastamisen ei pitäisi tuottaa ongelmia.

-Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan Portugali toimii vastuullisesti sekä oman että Euroopan taloustilanteen vakauttamiseksi. (MT3.n uutisia)

Ai, sekö on vastuullista taloutensa hoitoa, että sotkettuaan sen, niin tulee pyytämään lainaa ja apua. Kylläpä on vastuullisuus sanan merkitys käännetty nurin. No mitäpä tässä maailmassa ei olisi käännetty nurin ? Hyvän kotikasvatuksen saaneena isäni opetti aikanoinaan. Vältä velkaa, jos et kykene sitä hoitamaan.Elä sen mukaan kuin sinulla on varaa vaikka niukemminkin. Eiköhän vastuullinen taloudenhoito ole sitä, että hoitaa itse taloutensa kuntoon.

Suomen ei tule ottaa vastattavakseen talouttaan huonosti hoitaneiden EU- jäsenmaiden velkoja tai kansainvälisten rahoituslaitosten riskejä minkään järjestelyn kautta, kuten esimerkiksi yhteisten velkakirjojen tai Euroopan Keskuspankin suorittamien jäsenmaiden velkakirjojen ostojen kautta.

Ei kommentteja: