maanantai 17. marraskuuta 2014

Mikä saa minut nauramaan

Katsoin erästä kuvaani ja ihmettelin. Onko minusta tullut noin totinen. Miksi ? Onko elämän myllerrykset vienee mukanaan katselemaan tähän maalliseen ja katoavaan. Riipunko kiinni jossakin sellaisessa, joka katoaa ja tuottaa vain hapannaaman.
Ovatko naurun ja ilon aiheet kadonneet. Ihan piti tarkistaa kurssia. Sitten luin hassua kirjaa ja olin tikahtua nauruuni. Nauramisen taito ei ollut mininkään kadonnut. Sieltä syvältä sisimmästä se pulppusi kuin raikas lähde. Toisen kerran nauroin unissani niin että heräsin siihen. Ja mikä on kutkuttavinta, lastenlasten omatekoiset filosofiat elämästä.
Mikä muu saa nauramaan. Ystävän kanssa aito hulluttelu ja huumorilla höystetty keskustelu. Makeaa on myös estraditaide, jossa puhdas huumori kutkuttaa sisikuntaa. 
 
Raamattukin sanoo, ilo Herrassa on meidän väkevyytemme. Se on totta. On eräs ”nimeltämainitsematon”, joka ei siitä tykkää. Se yrittää saada ihmiset synkkyyden valtaan ja katsomaan surkeita epäonnistumisiaan tai kantamaan murheita niin että puserokin painaa tuhat kiloa. Herää. Se on pajunköyttä jota sulle syötetään. Nakkaa se pihalle ja julista. Minä iloitsen ja riemuitsen Herrassa, Jumalassa niin kauan kuin elän. Eikä tämä tarkoita mitään kevytmielistä iloa, vaan ihan taivaallista iloa. Taivaallinen ilo ei ole pitkänaamaisuutta vaan leveätä hymyä ja naurun kaikua.

Ei kommentteja: