sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Onko Suomi kuin Rooman valtakunta


Rappion ja tuhon syitä

1. Nopea avioerojen kasvu ja perheen halveksiminen, avioliiton romuttaminen. Läntinen sivistyksemme ei ole koskaan ollut niin vakavan ja perustavaa laatua olevan uhan kourissa kuin nyt olemme. Kaikkein tärkein ihmissuhde on tuhoutumassa. Merkityksellisin kasvupaikka on lyöty säpäleiksi. Perhe - elämää vastaan hyökätään kaikilta tahoilta. Yhteiskunnan perusyksikkö on häviämässä. Paikkaa, jossa ihmisen tulisi kasvaa terveeksi yksilöksi, ei enää ole sellaisena, että se voisi tapahtua. Tasapainoinen koti on harvinainen ilmiö. Siksi tasapainoiset ihmiset ovat myös harvinaisia.

2. Lisääntyvä huvittelunhalu ja urheilukilpailujen raaistuminen. Douping-käryt ovat normaaleja ilmiöitä. Pommiuhkat siellä sun täällä. Ihminen etsii tyhjyyteensä tässä pika yhteiskunnassa itsekkäästi nautintoa toisensa perään kiihtyvällä vauhdilla.

3. Jatkuvat verojen korotukset ja tuhlaileva elämän tapa. Valtion lainanotto paisumassa yli äyräiden. Kunnat kipristelee perässä. Verojen kevennys puheet ovat kuin sumun häviämistä maisemasta. Mihin olemme matkalla. Totuus on taruakin ihmeellisempi. Kysymykseen; miten kierre katkaistaan; vastaus lienee tuhannen taalan arvoinen.

4. Jättiläismäinen sotakoneistojen rakentaminen, vaikka todellinen vihollinen on kansan moraalinen rappio. Oikean ja väärän raja on hämärtynyt olemattomiin. Eivät ole vieraita meille uutiset pelureiden tuottamista kansantaloudellisistakaan tappioista tai muusta epärehellisyydestä, jonka pintaan nouseminen lienee vain jäävuorenhuippu. Sodan mielettömyys hiipii olohuoneisiimme TV:sta.

5. Uskonnon (uskon) rappio ja uskon kalpeneminen pelkäksi muotomenoksi, jolla ei ole vaikutusta elämään. Meillä on varaa tukea roskakulttuuria, juoda viinaa miljardien markkojen edestä. Joku on tehnyt laskelmia, jonka mukaan alkoholin takia yhteiskunta menettää rahaa kolme kertaa enemmän kuin mitä Alko sillä voittaa. Entäpä huumeiden vaikutus ? Uskonnon rappiosta kertoo seurakuntaelämän lamaantuminen. Ei tunneta syvän hengellisen elämän todellisuutta, todellista yhteyttä Jumalaan. Piispatkin puhuu mitä sattuu.
Eduskunnan arvokas työaika menee pohtiessa sukupuolineutraalia avioliittoa, vaikka kansakunnan oikea hätä on ihan muualla


Ei kommentteja: