sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Mustat pilvet Järvenpään talouden taivaalla

Mustat pilvet murahtelevat uhkaavasti Järvenpään talouden taivaan rannalla. Järvenpään kaupunki käynnistää yhteistoimintamenettelyn henkilöstösäästöjen kohdentamiseksi. Vastustan irtisanomisia.

Meitä päättäjiä viedään kuin pässiä narussa. Joko tulet perässä vapaaehtoisesti tai itket ja tulet. Valmistaudu 0,75 % verojenkorotukseen ja tappiin vietyyn kiinteistöveroon. Onko yrittäjä ystävällistä, entäs vanhat isohkot omakotitontit ja niiden iäkkäät omistajat. Purematta en niele näitä ehdotuksia. Näpit irti lastenkotihoidontuen Järvenpää lisän silppuamisesta.

Oikeutetusti järvenpääläiset odottavat ihmisläheistä ja huolehtivaa politiikkaa. Onhan kaupunki lanseerannut asiakaslähtöisen prosessimaisen organisaation.

Tarvitsemme vahvaa arvopohjalta nousevaa talouspoliittista näkemystä Järvenpään kaupungin luotsaamisessa taantuman läpi. Se ei tarkoita pelkkien numeroiden ja lukujen tuijottamista, vaan selkeää arvokeskustelua ja asioiden arvojärjestykseen laittamista.
KD.n arvovalintoja ovat mm henki, terveys ja oppiminen. Henki on yhtäkuin tuvallisuus. Sitä että voit kulkea rauhassa kaduilla roistoja pelkäämättä tai kompastumatta johonkin kuoppaan. Käydä koulua kiusaamatta. Juoda kraanasta tulevaa puhdasta vettä. Yhteiskunnan perusyksikölle, perheelle pesimisrauhaa ja turvaa.
Terveydenhoitopalvelut ovat lähelläsi, vauvasta vaariin elämän kaarellasi. Sote - uudistus pelottaa. Kaiken hyvinvoinnin lähtökohtana on koulutus. Oppiminen ja oppimisen tukeminen on kaiken A&O.
Terveystaloa odotan. Hopeahapsien hoitoon ryhtiä. Kivipuistosotku selväksi. EU-direktiivi älköön sitä sotkeko. Monet valtiovallan asettamat velvoitteet painavat kaupungin hartioita ylen määrin. Paljon hellitään ajatusta korkea kulttuurista. Kokonaisnäkemys ihmisten hyvinvoinnista ( perustarpeet ruoka, vaatteet, asuminen) ei ole vain korkeakulttuuri ja sen ilmentymät tai niiden pois jättäminen.
Tämän mukaan korkeakulttuuri jää viimeiseksi ja arjen kulttuuri nousee etusijalle.





Ei kommentteja: