sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Elämälle vieras päätösesitys nurin

Hallitus taisi pelästyä, että isoäidit tulee ja laittaa ruotuun porukan. Ja varmasti tullaankin, jos vastaisuudessakin yritetään viedä elämälle vieraita lakeja läpi. Eli pitkä ja tuskallinen vääntö lastenkotihoidontuesta päättyi tällä erää voittoon. Vanhemmat voivat edelleenkin päätttää kuinka hoitavat vanhempainrahakautensa.
KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman iloitsee siitä, että kotihoidon tuki säilyy.
” Olen tyytyväinen, että hallituksen puheenjohtajat päättivät vetää pois esityksen kotihoidon tuen kiintiöittämisestä. Olemme käyneet näistä esityksistä uuvuttavan, koko vaalikauden kestäneen väännön. KD eduskuntaryhmä on antanut puheenjohtaja Räsäselle koko prosessin ajan vahvan tuen pysyä tiukkana viimeiseen asti. On harmillista, että kiista piti viedä näin pitkälle, mutta lopputulos on kuitenkin hyvä. Viisas ratkaisu.”
Näin hallituksessa työskentely ei ole ollut turhaa. Valtionvarainministeriö oli laskenut tammikuussa, että kyseisellä ehdotuksella ei olisi ollut vaikutusta talouteen, vaan siitä olis koitunut lisäkuluja noin 10 000 lapsen siirtyessä kotihoidosta kunnalliseen päivähoitoon.
Tutkimukset ovat tuoneet esiin, että alle kolmevuotiaita lapsia ei pitäisi hoitaa lainkaan päiväkodeissa. Syy on, että se voi olla vahingollista lapsen kehitykselle, mikäli hänellä ei ole aikuista kehen muodostaa turvallinen kiintymyssuhde.
” Kotihoidontuen kiintiöittäminen olisi ollut elämälle vieras ja yhteiskunnalle kallis ratkaisu. Se olisi vähentänyt perheiden valinnanvapautta, kaventanut lasten oikeutta omien vanhempiensa ja isovanhempien hoitoon, lisännyt turhaa sääntelyä, paisuttanut julkista taloutta tuottamalla työpaikkoja lähinnä päiväkoteihin. Se ei olisi vähentänyt kestävyysvajetta ja päinvastoin lisännyt valtion talouden menoja noin 80 miljoonalla eurolla,” sanoo Östman
Viikonlopun upea päätös. Mutta isoäidit tulevat valvomaan lastenlastensa parasta aina.


Ei kommentteja: