keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Onko lääkettä Suomen talouteen

Ristin Voiton haastattelu
1) Mitä erityisosaamista juuri sinä toisit eduskuntaan? Millaisiin kysymyksiin haluaisit keskittyä eduskuntatyössäsi?
- Kuntapäättäjänä olen nähnyt, miten valtion ja kunnan intressit usein törmäävät toisiinsa. Minulla on arjen osaamista perheiden ja työssäkäyvien osalta, näköaloja myös työttömyyteen sekä yrittäjien ja maatalousyrittäjien ahdinkoon. Keskittyisin eduskuntatyössäni erityisesti perheitä ja lapsia koskettaviin kysymyksiin, talouspolitiikkaan, yrittäjien aseman parantamiseen ja turvallisuuteen.

2) Valtiontalouden tasapainottaminen on vaalikauden kenties suurin yksittäinen teema. Millä lääkkeillä Suomen talous saadaan kasvuun ja velkaantuminen lopetettua?
- Erityinen huomio tulee kiinnittää kilpailukykyisten yritysten syntymiseen ja vientiyritysten kilpailukyvyn vahvistamiseen. Verotuksen tulee olla kohtuullista, koulutukseen ja tutkimukseen tulee panostaa ja julkisten menojen kasvua hillitä. Myös kaiken maailman säädöksiä on ihan liikaa.


3) Mitä muita eduskunnan päätettävissä olevia uudistuksia suomalainen yhteiskunta tarvitsee?
- Työelämän joustoa kehitettävä perheet huomioiden. Vanhemmuuden työmarkkinoille kohdistuva kustannusjako tulee uudistaa. Kodinhuoltajat (entiset kodinhoitajat) lapsiperheiden avuksi akuuttien tilanteiden kohdatessa. Pesimisrauha nuorille perheille. Elämän kunnioittamisen lait kohdalleen hedelmöityksestä luonnolliseen kuolemaan. Vanhusten hoiva-asiat kuntoon.





4) Näetkö uskonnollisten yhteisöjen ja järjestöjen yhteiskunnallisessa asemassa jotakin, johon poliittisten päättäjien tulisi kiinnittää huomiota?
- Päättäjien tulisi nähdä se arvokas työ, jota uskonnolliset yhteisöt ja järjestöt tekevät esimerkiksi lasten ja nuorten parissa ja päihdeongelmaisten auttamisessa. Uskonnollisten toimijoiden yhteisö- ja kiinteistöverotuksessa on myös parantamisen varaa.

5) Tulisiko puolueesi asettaa hallitustyöskentelyyn osallistumiselle jokin/joitakin arvoihin liittyviä kynnyskysymyksiä?
-  Elämän kunnioittamisen kysymykset ovat aika suuria kynnyskysymyksiä. Miehen ja naisen välisen avioliiton puolustaminen. Uskonnon- ja sananvapauteen liittyvät kysymykset, jos niitä aletaan kaventaa.

6) Kerro poliittisesta kokemuksestasi? Miksi olet lähtenyt mukaan politiikkaan?
- Jeesuksen uskovana on tehtäväni harrastaa maan ja kaupungin parasta eikä istua ”vilttiketjussa”. Tällä hetkellä olen Järvenpään kaupunginvaltuutettu, edellisellä kaudella olin kaupunginhallituksessa.
Porvoon kaupunginvaltuustossa olin kolme kautta. Kansanedustajan avustajana ja puolueen ryhmäkansliassa työskentelin noin 6 vuotta. Koulutukseltani olen suurtaloustyönjohtaja.

Ei kommentteja: