maanantai 30. maaliskuuta 2015

Loskapäivän uutinen

Olipahan ilouutinen tähän loskaiseen räntäsateiseen päivään. Parikymmentä vuotta sitten alasajettu kotipalvelu on tullut voimaan vuoden 2015 alusta.
Lapsiperheillä on ollut vuoden alusta lähtien oikeus saada kunnalta kotiapua arjen askareissa. Enää ei tarvitse olla lastensuojelun asiakas. Uusi laki on paluu vuosikymmenten takaiseen aikaan, jolloin perheiden yllättävissä elämäntilanteissa kotipalvelu riensi avuksi.
Nyt vain rummutusta, että perheet tietävät palvelun olevan mahdollista tarvitessaan akuutteihin tarpeisiinsa apua.
Hieno ja mahtava asia, josta olenkin kirjoitellut parin vuoden ajan. Tämähän on vain yksi alasajetuista asioista maassamme, jossa jälkikäteen huomataan sen aiheuttamat negatiiviset vaikutukset.
Väitän, että samankaltaisia asioita on muitakin, jossa vakiintunut vanha tapa on parempi kuin pussillinen uusia urbaaneja juttuja. Muistan jutun, kun eräs melko radikaali toimittaja tunnusti, että olin väärässä,
täysin väärässä. Mikä oli asia ? Suomalaisten juomiskulttuurin muuttaminen vapauttamalla oluthanat. Mutta eipä ole ollut. Örveltäminen päihtyneenä on riistäytynyt käsistä. Ei juoppottelua hillitä lisäämällä juopottelun mahdollisuuksia.
Väitän, että ne sadattuhannet syntymättömät lapset olisivat suurenmoinen reservi nyt ikääntyneiden hoitamisessa. 
Väitän, että avoliittojen ja avioliittojen hajoamista ei tueta antamalla vapauksia entistä kummallisimmille laille. Parasta mennä Paremman Avioliiton perheleirille, jolla saa tukea avioliiton umpisolmuihinkin.
Väitän, että tämä kunnioittamattomuuden kulttuuri ei väisty kasvatuksen löysyydellä, jossa vanhempien ja opettajien auktoriteetti on nujerrettu. Takaisin juurille, jossa opettajaa kunnioitetaan ja opitaan arvokkaita sosiaalisia taitojakin elämää varten.
Väitän, että juuri kuulemani uutinen viljelijöiden lannanlevityksen direktiivistä on ”kuusta” kotoisin
- Ei lantaa ja org. lannoitevalmisteita lohkon osilla, joiden kaltevuus väh. 15 %. 
Luomuviljelijät joutuvat ahtaalle, varsinkin Pohjois - Suomen pelloilla. Toisaalta luomuviljelyyn kehoitetaan ja kysyntä on nousussa.
Nyt maalaisjärkeä peliin ja pilkun viilaukset jääkööt mappeihin

Ei kommentteja: