maanantai 13. huhtikuuta 2015

Ei orjuudelle

Tiesitkö, että maailmassa joutuu noin 27 miljoonaa ihmistä ihmiskaupan uhreiksi. Ihmiskauppa koskettaa myös Suomea. Ihmiskauppa on vakava ihmisoikeusloukkaus. Seksuaalisessa hyväksikäyttötarkoituksessa tehty ihmiskauppa on yksi naisiin kohdistuvan väkivallan muoto.
Suomen arvioidaan olevan vuosittain satojen ihmiskaupan uhrien kauttakulku- ja kohdemaa. Todellisia lukuja ei kuitenkaan tiedetä. Ihmiskauppaa ja siihen rinnastettavaa hyväksikäyttöä pidetään yhtenä aikamme suurimmista ihmisoikeushaasteista. YK:n tilastojen mukaan joka hetki noin 2,4 miljoonaa miestä, naista ja lasta houkutellaan pakkotyöhön. Tällaisia orjia on arvioiden mukaan nyt enemmän maailmassa kuin oli yhteensä koko historiallisen orjakaupan aikaan.
Eduskunnalle luovutetun kansallisen ihmiskaupparaportin mukaan Suomessa uhrien löytämistä vaikeuttaa auttamisjärjestelmän viranomaispainotteisuus. Uhrit pelkäävät, etteivät viranomaiset näe väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, vaan pahimmillaan karkottavat heidät maasta.
On meidän suomalaisten aika herätä myös tällä rintamalla, kuinka kohtelemme heitä, jotka tulevat maahamme ehkä paeten henkensä edestä. Ihmisillä on usein hätä, kun lähtevät omista maistaan ja kodeistaan. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että meidän suomalaisten tulisi poistaa kouluistamme suvivirret tai hävetä oman kristillisen kulttuurimme tuomaa vahvaa ja kestävää perinnettä.
Maahanmuuttajien kotouttamisen edellytyksiä on parannettava. Kielenopetus on ensisjaisen tärkeää. Maahanmuuttajille on kerrottava myös yhteiskntamme arvoista ja keskeisistä periaatteista.
Kesä on jälleen tulossa ja useat ulkomaalaiset tulevat poimimaan marjoja ja sieniä. Älkäämme kohdelko heitä pahoin kuten kuulin viime kesän tapahtumasta Sisä – Suomessa. Marjastajat olivat jätetyt korven keskelle ilman rahaa ja ruokaa.
Suomalainen V.A.L.O. - ei orjuudelle järjestö tekee työtä ihmiskaupanuhrien eteen. He muistuttavat, että he ovat joukko tavallisia ihmisiä, jotka ovat päättäneet tehdä osansa nykypäivän orjuuden lakkauttamisessa.
- Me emme hyväksy sitä, että ihmisiä kaupataan. Me haluamme nostaa äänemme kuuluviin niiden puolesta, joilta se on viety. Me haluamme tuoda vapauden niille, jotka ovat kahlittuna. Me haluamme palauttaa ihmisarvon niille, joilta se on ryöstetty.
- Me uskomme, että voimme auttaa. Me uskomme, että yksikin pelastettu elämä on äärimmäisen arvokas. Me haluamme viedä valoa sinne, missä pimeys valtaa alaa raskaimmillaan ja osoittaa, että rakkaus ei ole koskaan kääntänyt selkäänsä

Ei kommentteja: