sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Ihmiskauppa leviää Suomessa

Maaseudun Tulevaisuus kirjoittaa aiheesta 7.3.2011 "Ihmiskauppa on Suomessa oletettua yleisempää. Esimerkiksi Suomen marja- ja puutarhatiloilla on töissä ihmisiä, jotka asuvat ahtaasti, tekevät pitkiä päiviä nälkäpalkalla ja ovat riippuvaisia työnantajistaan.

Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin tutkija Anniina Jokinen kertoo, että maaseudulla tapahtuva ihmiskauppa on yleistymässä. - Jos ongelmaan ei nyt puututa, meille syntyy kahdet työmarkkinat. Siinä vaiheessa puuttuminen on huomattavasti vaikeampaa, Jokinen sanoo."

On meidän suomalaisten aika herätä myös tällä rintamalla, kuinka kohtelemme heitä, jotka tulevat maahamme ehkä paeten henkensä edestä tai saadakseen elantoonsa lisäroposia. Ihmisillä on usein hätä, kun lähtevät omista maistaan ja kodeistaan. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että meidän suomalaisten tulisi poistaa kouluistamme suvivirret tai muualta oman kristillisen kulttuurimme tuoma perinne. Maamme menestyksen salaisuus on ollut rukous elävän Jumalan puoleen. Hän Kaikkivaltias varjeli maamme ja itsenäisyytemme sodan melskeissä.

Raamattu sanoo Jer.22:3. Näin sanoo Herra: Tehkää oikeus ja vanhurskaus ja pelastakaa ryöstetty sortajan kädestä; muukalaiselle, orvolle ja leskelle älkää tehkö vääryyttä ja väkivaltaa älkääkä vuodattako viatonta verta tässä paikassa.

1 kommentti:

Kai kirjoitti...

Samoilla linjoilla sun kanssa. Ahneus saa ihmisen tekemään kanssaeläjilleen rajuja asioita. Tuntuu, että raha, raha ja raha määrittelee nykyisin kaiken tekemisen.